22 Aralık 2010 Çarşamba

KUTUDA SÜT SATAN FİRMALARA ÇAĞRI...

“Kuş besleme evi/kutusu” procem kesin bir başarı kazandı.Mahallenin tüm kuşları, her sabah kutunun başına gelip ekmek kırıntılarıyla karınlarını doyuruyor.

Eve 4 gün gelmeyip, ekmek kırıntıları verdiğim kuşları aç bırakırsam olacağı budur.Gariban kuşlar her sabah alıştıkları yerde kırıntıları göremeyince kızgınlıklarını kutudan çıkarmışlar.Kutu delik deşik olmuş...Sanırım kutuyuda yemeye kalkmışlar.




Kutuda süt satan firmalar, kutularını aşağıdaki yazıda belirttiğim şekilde yapsalar yani kutunun üstüne çiçek böcek resmi değilde Karikatürize edilmiş tipler koyup, kesme yerlerini işaretleseler, boş süt kutularından çevremizde yaşayan kuşlara , kedilere şık yemek kapları sunmuş olurlar.Bu sütleri daha çok çocuklar ve gençler içiyor, bu nedenle karikatürize edilmiiş süt kutuları daha eğlenceli.


Tükettiklerimizden artanların, doğada yaşayan diğer canlılar için bir işe yaraması gerekir. Çevreci aktivist olduğumdan değil, bencil olmadığımdan inanarak yazıyorum bunları.Ayrıca soluduğumuz havadan, elimizin değdiği, gözümüzün temas ettiği çevreden daha gerçek ne var ki hayatta.

Süt kutusu sonuçta bir atıktır.Değerlendirilmesi, çevreye yararlı hale gelmesi elimizde olan bir durum...Kutuda süt satan firmalar,biraz gayret, bu konuda piyasaya ilk giren kazanır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder